5 främsta manliga rädslor i sängen

Sexolog avslöjar de starkaste könens mest hemliga tankar.

Även om män anses vara den starka hälften av mänskligheten, möter de ibland fortfarande sin rädsla i den intima sfären. Vad är dessa rädslor och hur man undviker dem, säger en sexolog.

Milana Sokolova

Relationsspecialist, sexpsykolog vid Secrets sex education centre.

Minskad libido

För en tid sedan trodde man att bristen på lust hos män är direkt relaterad till erektil dysfunktion eller problem med utlösning, det vill säga av rent fysiologiska skäl. Modern forskning har visat att en minskning eller brist på libido i de flesta fall döljer psykiska svårigheter. En man kan ha brist på sexuell lust på grund av trötthet på jobbet och stress. Med vad brukar de träffa en sexolog? «Allt är bra med min fru i äktenskap, men på något sätt vill jag inte ha sex alls …» Till frågan «Vad vill du?» män svarar på olika sätt: vissa vill inte ha någonting, andra bärs av en karriär eller andra saker som inte har något att göra med sex.

En av de vanligaste orsakerna till bristen på kärleksbegär är monotonin i sex. När sexuella relationer slutar ge glädje, blir mekaniska, blir en tråkig rutin, har en man inte idén att gå till sängs med sin älskade. Det är därför sexologer säger hur viktigt det är att ständigt föra något nytt in i det intima livet..

Sexuell impotens

Alla män är rädda för impotens, detta är ett faktum. I sitt sexuella organ ser han bevis på sin existens och grunden för att erkännas som en man. Och därför blev de kär. Så här fungerar manlig psykologi. Naturligtvis gör denna ökade uppmärksamhet mot penis dem mycket sårbara. Åtminstone en gång i livet upplevde var och en av dem sexuell impotens, det ögonblick då det är omöjligt att upprätthålla erektion, i 90% av fallen på grund av psykologiska skäl. Men män dramatiserar alltid sådana ögonblick, känner skam och börjar ha sex mindre ofta. Som ett resultat växer rädslan bara. Vad man ska göra i en sådan situation?

Ibland kan du använda hjälp av droger och stöd från en psykoterapeut, men det är bättre att arbeta med den känslomässiga komponenten. En man bör koncentrera sig på hur man kan behaga en kvinna. Övertyga henne om att det inte är hon, återställ förtroendet för sex och njut av varandra igen.

Snabb urladdning

Enligt statistiken lider var tredje man av för tidig utlösning. Detta är den vanligaste manliga sexuella störningen och en av de främsta rädslorna. Det kan uppstå med en ny partner när du bara inte har tid att komma överens, anpassa dig till varandras rytm och behov: sju minuter räcker för honom, och hon hoppas på tjugo. Eller på grund av oregelbundet samlag, vilket ökar mannens överkänslighet.

Ju mer en man oroar sig för risken för för tidig utlösning, desto mer anstränger han sig och accelererar dess uppkomst. Om en snabb orgasm är en del av kroppen, är en man förmodligen medveten om sina förmågor och accepterar sig själv som han är. Samtidigt händer för tidig utlösning absolut för alla, och du bör inte vara uppmärksam på ett enda fall.

Penisstorlek

Alla män är rädda för att en kvinna kommer att hitta sin penis liten. Män är så oroliga för storleken på sin penis att modern medicin ger dem olika sätt att öka penisens längd och diameter..

Det bör noteras att det att vara liten i vila är helt normalt. Efter att ha sett vuxna filmer börjar många män tvivla på sig själva och blir besvikna över sina egna parametrar och färdigheter och jämför sig med hjälten från skärmen. Det är definitivt inte värt att hänga på, för moderna sexologer har länge bevisat att penisstorlek inte spelar någon roll.

För tidig graviditet

En vuxen tänkande man, precis som en kvinna, tänker alltid på det ansvar han bär när han går till sängs med sin partner. Ibland förvandlas detta till ett stadium av paranoia, och mannen kan fördröja ögonblicket av intimitet på grund av rädslan för att engagera sig för kvinnan. Vad ska man göra? Naturligtvis ta hand om pålitliga preventivmetoder.