Mellan två bränder: hur man beter sig om vänner skiljs

Eller hur man på ett diskret sätt hjälper en älskad att övervinna en krisperiod i livet.

Tyvärr, i vår tid, är statistiken över äktenskap och skilsmässor mycket sorglig. Enligt Rosstat står det totala antalet äktenskap i Ryssland för cirka 60% av skilsmässorna. Det vill säga ett stort antal människor står inför detta problem. Men tänk dig att din nära vän eller flickvän också var i en så svår situation och kände själv vad en skilsmässa är. Hur beter du dig för att stödja en nära och kära, hjälpa honom och inte skada?

Först, gör inte situationen värre.!

Det finns ingen anledning att skynda sig till en vän med en flaska alkoholhaltig dryck och erbjuda att kasta ut negativa känslor genom att bryta en massa rätter i huset och kasta bort alla gåvor från din ex-partner! Förstå att en skilsmässa och ett gräl, till och med en större, är två olika saker! Efter en gräl eller avsked kokar känslor som kan kastas ut och sedan svalnar och vägrar nykter allt, utvärderar misstag och ditt eget och pratar redan med ett svalt huvud med din älskade.

Skilsmässa är något större och skrämmande. Människor bestämde sig för att spridas helt, inte tillfälligt. De måste dela upp inte bara egendom, katter och barn, utan också sina liv i «före» och «efter». Deras personliga världsslut äger rum i deras själar, när det verkar som om världen har kollapsat. Därför måste du som vän vara så empatisk och omtänksam som möjligt. Skynda dig inte för att ge exempel på dina frånskilda bekanta om hur svårt det var för dem först, men sedan lugnade allt och alla började ett nytt, lyckligt liv. Tryck inte på din älskade med höga fraser och passionerade tal. Var bara där!

Var taktfull

Att vara runt och stödja och vara en irriterande hjälpare är två olika saker. Glöm inte att detta inte är ditt personliga liv, och du har ingen rätt att komma in i det med händer och fötter. Därför finns det inget behov av att skriva ett foto av en vän på Instagram: “Pretty girl! Låt honom veta vem han förlorade! » Detta kommer inte att göra en frånskild person bättre. Tvärtom, det faktum att hans personliga liv kommer att bli en nationell egendom kommer bara att irritera. Varför ska alla veta om vad som händer?! Tvätta inte smutsigt linne offentligt, särskilt eftersom det inte är ditt smutsiga linne och inte din hydda!

Och glöm naturligtvis inte att någon annans familj är mörker. Du känner inte till alla parets hemligheter, även om du anser att de är de allra bästa vännerna. Lämna därför dina skäl till dig själv, hur du borde ha gjort, vem som är mer skyldig och varför.

Var inte okänslig

Det är dåligt att komma in med dina råd till en älskad, men okänslighet är också en dålig idé! Många vänner, när de står inför skilsmässa från nära och kära, tror att det är bättre att inte påminna om skilsmässan för att inte ge personen skäl att vara ledsen. Så de pratar bara inte om det, ignorerar ämnet och låtsas som om ingenting hände. Det här är också fel!

Det är viktigt och nödvändigt att prata om detta! Naturligtvis, om inte personen själv ber dig att inte påminna dig om skilsmässan. Hjälp från nära och kära är i sympati och stöd. Försök att taktfullt föra samtal om andras personliga liv. Som regel behöver människor under en skilsmässa bara tala ut, de måste höras. Därför måste du bara ställa rätt frågor och lyssna! Ja, för dig är detta inte den roligaste aktiviteten, för skilsmässor gör bara vad de säger om hur svårt och dåligt det är för dem. Men om du är en bra vän och verkligen vill hjälpa, måste du lyssna på samma sak i timmar och till och med dagar..