Varför gifter han sig inte

I december börjar de unga damerna göra status och civilstånd är fortfarande en av de viktigaste frågorna för många. ”Varför gifter han sig inte om vi har bott tillsammans i fyra år?” Frågar du dig själv. «När kommer han äntligen att gifta sig med dig?» – Mamma lugnar inte. Och om din riddare inte kan ge ett begripligt svar kommer vi att göra det..

Elena (27 år) och Vadim (28 år) har känt varandra i fem år, de har bott tillsammans i tre år. Men Vadim har inte bråttom att erbjuda sin älskade hand och hjärta, även om Elena upprepade gånger har sagt till honom att hon passionerat vill legitimera förhållandet: ”Inför det senaste nyåret verkade det för mig att vårt liv skulle förändras dramatiskt. I kölvattnet av att vänta på uppdateringar och förändringar sa jag till min älskade: «Vi är så bra med dig, låt oss gifta oss!» Hur kan du vägra ett sådant erbjudande, särskilt på nyårsafton? Men han svarade: ”Jag kommer inte att diskutera det idag. Och i allmänhet är det för tidigt för oss att tänka på det «.

Älskling, varför behöver vi det här?

En liknande historia delas av Julia (26 år). Hennes älskade man svarade på hennes förslag att gifta sig: ”Jag ser inte poängen med detta. Bröllop förändrar ingenting, detta är en dum ritual«. Yulia fortsatte att insistera och hörde som svar: ”Dessa stereotyper inspirerades av din mamma. Så med dessa frågor, vänd dig till henne, inte till mig. «.

Och det finns många sådana berättelser: kvinnor, trötta på att vänta på ett erbjudande, inleda en konversation om ett äktenskapligt ämne själva och i stället för en vigselring får liknande svar. Få människor tycker att de är uttömmande, så länge efter samtalet plågar tjejerna sig med frågan: «Varför kommer han inte att gifta sig med mig?»

Vad är det med honom, läkare?

”Dessa stereotyper inspirerades av din mamma. Så kontakta henne och inte mig med den här frågan. «.

För att pricka i-talet vände sig WDay.ru-portalen till professionella psykologer. ”Oavsett hur en man förklarar sin ovilja att gifta sig, anledningen är bara en: han känner att detta steg inte kommer att förändra hans liv till det bättre, säger Dina Ekba.

«En man anses vara en tjockhudad varelse., men livet visar att detta inte är så: allt som berör honom känner han lika känsligt som en kvinna. Den enda skillnaden är att han inte visar dessa känslor, förklarar psykologen. Bara mannen som är helt säker på det bröllopet blir ett nytt steg i hans liv och att legaliserade relationer kommer att bära frukt för båda. När en man inte har ett sådant förtroende, kommer ingen manipulation av en kvinna att lösa problemet..

Tränande coach-konsult, författare till en unik metod för positiva förändringar i livet, inklusive arbete med ärftliga problem och energihantering.

Leder sin blogg i LJ.

Det kan finnas många anledningar

Psykolog Ekaterina Kozlova nämner flera skäl för att inte vilja gifta sig. Först och främst handlar det om naturen: hon lade olika program i en man och en kvinna. En kvinna letar efter en partner som hon kommer att skapa ett par med, föda barn och bli gammal. En man, å andra sidan, försöker träffa det maximala antalet kvinnor för att dela sitt biologiska material med dem. För att göra detta måste han känna sig självständig och äktenskapets band kan hindra honom från att göra detta..

Många män planerar livet, där bröllopet helt enkelt kan utelämnas..

En annan anledning är logik och önskan att nå framgång. Många män planerar livet utan att ta hänsyn till bröllopet. Kanske, inom en snar framtid, avser din älskade att slutföra sina studier, ge ett lån och få fotfäste på jobbet. Och han har inte en elegant semester med en efterföljande resa..

Den tredje anledningen är han letar efter en «stjärna», den ideala kvinnan, och letar därför efter brister i varje riktig tjej. Detta kan bero på det faktum att i föräldrafamiljen blev han avgudad, men uppfostrad beroende och beroende. Han behöver en oklanderlig kvinna för att vara en «spegel» som återspeglar sin egen oklanderliga bild.

Väl bortglömd gammal

Anledningarna till att inte vilja gifta sig kan vara otroligt djupa, och mannen själv kanske inte ens är medveten om detta..

Anledningarna till att inte vilja gifta sig kan vara otroligt djupa och mannen själv kanske inte ens är medveten om detta. Dina Ekba berättar om en av sina kunder: ”Hans far gifte sig vid en ålder av tjugoåtta, och ett år senare, när sonen föddes, dog hans mor «.

Den unga mannen som kontaktade mig var tjugosju och hans flickvän sa att hon var gravid. Mannen plågades av en undermedveten rädsla för att historien skulle upprepa sig själv och att äktenskapet och födelsen av ett barn skulle innebära att hans mor dödade. Det var denna rädsla som hindrade honom från att föreslå sin flickvän..

Ekaterina Kozlova talar också om sambandet med det förflutna. Anledningen till att inte vilja gifta sig kan vara relaterad till moderlig kärlek.. Om mamman älskade sin son väldigt mycket, kramade honom och kysste honom hela tiden, städade sina saker, krävde en fullständig rapport och blev förolämpad när han inte var nöjd med något, kunde pojken växa upp med en omedveten rädsla för att upprepa denna situation: ”Om jag tillåter någon om jag älskar mig själv kommer jag att fastna i den här personens behov och förlora min frihet och självständighet. «.

Vem varnas.

Nästa gång du pratar med din älskade man om bröllopet, försök vara mer uppmärksam på honom. Plötsligt kommer du att se i hans svar ett problem som du kan lösa tillsammans. Och vem vet, kanske efter det blir du ägare till den eftertraktade vigselringen..